LED svetila vam pomagajo pri znižanju stroškov

Imate občutek, da so mesečni stroški vašega gospodinjstva nadpovprečno visoki? Ko se sprašujemo, kako privarčevati, običajno pomislimo predvsem na varčnejše možnosti ogrevanja. Čeprav ogrevanje zagotovo predstavlja enega največjih stroškov v vsakem domu, pa ne smete pozabiti niti na tiste manjše izgube, ki se jim je mogoče izogniti, s tem pa na dolgi rok prihraniti kar nekaj denarja. Ena izmed možnosti, kako zmanjšati porabo, je na primer ta, da se odločite za LED svetila namesto za klasična …



Na voljo LED svetila za najrazličnejše namene uporabe 


Tehnologija, ki temelji na posebnih svetlečih diodah – kratica LED namreč izvira iz angleškega izraza light-emitting diode – je bila še nedolgo tega omejena predvsem na opozorilne luči. Spoznavanje prednosti, ki jih ponuja v primerjavi z običajnimi halogenskimi žarnicami, pa je povzročilo, da se je naglo razširila tudi v naše domove in povsod drugam. Tako so LED svetila danes dobavljiva v najrazličnejših izvedbah, in sicer so lahko:

  • stenska,
  • namizna,
  • vgradna,
  • samostoječa,
  • viseča,
  • zunanja itn. 


Prijetna svetloba in izjemno učinkovita izraba energije 


LED svetila pridejo torej v poštev tako za notranjo kot za zunanjo osvetljavo – na primer na terasi ali na vrtu. Njihova najpomembnejša prednost je ta, da je izkoristek električne energije nadpovprečno visok. Praktično vsa pridobljena električna energija se pretvori v svetlobno, zanemarljivo majhne izgube pa pomenijo, da gre za eno najučinkovitejših oziroma najvarčnejših možnosti za osvetljavo – posledično pa za okolju prijazno izbiro.



K varčnosti te rešitve dodatno prispeva dejstvo, da imajo posamezne LED žarnice oziroma sijalke izredno dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da jih praktično ni treba menjavati. Med prednosti pa lahko zagotovo prištejemo tudi to, da se žarnice v primerjavi s halogenskimi med uporabo precej manj segrejejo in da so izjemno odporne na udarce.

Praktičnost in estetskost gresta lahko z roko v roki


Moderna LED svetila pa ne navdušujejo izključno z varčnostjo in drugimi praktičnimi vidiki, ampak tudi s svojo estetsko dovršenostjo. Tako gre za dodatek, ki lahko v hipu popestri vsak prostor. Saj veste – včasih so prav navidezni detajli tisto, kar postavi tisto končno piko na i in poveže posamezne kose notranje opreme v unikatno celoto. Vzemite si torej čas in poiščite LED svetila, ki bodo kot nalašč za posamezne prostore v vašem domu!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Napredna tehnologija varjenja

Pohištvo prikrojeno naši dnevni sobi

Reden pregled vida za optimalno zdravje oči