Pričarajte pravljično vzdušje v otroški sobi s pravo izbiro svetil


Otroško spalnico popestrite z novo lučjo, naj bo to namizna, stenska ali stropna. Izberite žive barve, nesimetrične oblike ali celo svetila v obliki ladje, rakete in podobno. Presenetljivo veliko lahko ustvarimo s taktično izbrano osvetlitvijo. V kolikor ste sinu opremili sobo v stilu gusarjev, astronavtov, kavbojev in podobno, izberite temu pripadajočo svetilko. Za dekleta ste izbrali najbrž bolj dekliško temo, tako, da izberite svetilko v obliki rožice ali zgolj samo lučko v rožnati barvi.




Domišljijski prostor
Otroška spalnica je njihov privatni prostor za igro, razmišljanje, delanje nalog in podobno. Pri tem je pomembno, da jim ustvarimo prijetno vzdušje. Čedalje več staršev spalnice tako opremlja precej tematsko. Izbirajo pridih gradov, vesolja, obdobja princesk in princev in podobno. V skladu s tem so  izbrali tudi pohištvo, preproge, barve sten in tudi osvetlitev. Otroška svetila so tako popoln zaključek splošne teme sobe. Izbiro opreme seveda prepustite tudi otroku, saj jo bo največ uporabljal ravno on.



Razsvetljava z največjim učinkom
Svetila razporedite po vsej sobi, tako, da malčka ne bo več strah ponoči. Vgradite na primer LED trakove okoli postelje, omar, pod pohištvo in podobno. Osvetljavo okoli postelje pustite prižgano tudi tekom noči. Tako bo malček lahko odšel na stranišče ali do vaše spalnice tudi ponoči, brez strahu zaradi teme. Majhna LED otroška svetila razporedite tudi po stropu, da ustvarite zvezdnato nebo. Barvite in raznolike luči naj na daljši verigi visijo tudi s stropa. Na nočne in nizke omarice ter pisalno mizo namestite tudi namizne luči. Slednje bodo dale prostoru dovolj svetlobe, tako, da bo otrok lahko bral ali pisal domačo nalogo, brez pretiranega napenjanja oči.




Svetlobni efekti

Za popestritev prostora izberite tudi kakšne manj funkcionalne, a vseeno zabavne svetilke. Izberite na primer lava luči, kjer se po določenem času vosek stopi in premika. Izberite tudi glasbena svetila, ki bodo otroka nežno zazibala v spanec. Nekateri starši se odločijo tudi za  luči z barvnimi žarnicami. Slednje svetijo rdeče, modro, zeleno in podobno. Te vrste žarnic so primerne bolj za osvetlitev postelje, omare ter podobno in niso primerne za nameščanje v stropno luč.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Napredna tehnologija varjenja

Pohištvo prikrojeno naši dnevni sobi

Reden pregled vida za optimalno zdravje oči