Hujšanje v trebuh, moški in pivski trebušček

Včasih je veljalo, da je velik trebuh znak bogastva in visokega stanu, danes žal za debelost na splošno velja drugače. Priča o slabši izobrazbi, slabšem finančnem položaju in slabšem življenjskem slogu, saj nanjo pogosto vplivata nekakovostna hrana in premalo gibanja.


Zakaj imajo trebuh prav moški?

Za hujšanje v trebuh moški največkrat poskrbijo šele takrat, ko je težava že resna. Tja nekje do tridesetega leta so vitki moški namreč vitki brez napora, ko se prične lagodno družinsko življenje, pa se prične pojavljati tudi trebušček. Pravimo mu pivski, čeprav nima nujno povezave s pitjem ali pivom – enostavno gre za preveč maščobe, ki se nabira na področju trebuha. Lokacija je povsem genetska in tipično moška: tako kot ženske najprej pridobijo maščobo na zadnjici in stegnih, jo moški na trebuhu.

Zakaj naj hujšanje v trebuh moški vzamejo resno?

Velik trebuh pomeni veliko odvečne telesne maščobe, problematično pa je, da ta ni enakomerno razporejena po telesu, temveč se nahaja okoli pasu. Nekaj je zunanje maščobe, torej tiste, ki je med trebušnimi mišicami in kožo, velika večina pa je tako imenovane visceralne maščobe. To je maščoba, ki je pod trebušno mišico oziroma v notranjosti trebušne votline – med samimi organi! Visceralna maščoba velja za najbolj nevarno maščobo, saj povzroča tako imenovano zamaščenost organov, to pa vodi v resne bolezni, saj ti ne morejo delovati tako, kot bi morali.




Kako se ga lahko znebimo?

Lokalno oziroma ciljno hujšanje ni mogoče. Vsak dan lahko naredite tisoč "trebušnjakov", pa ne boste izgubili prav trebuha. Hujšanje je namreč proces, pri katerem se maščobe porabljajo na celem telesu, ne pa tam, kjer bi si sami želeli, in z vsako vadbo, ki porablja kalorije, ne pa ravno z vajami za trebuh. Pomembno je torej, da se pričnete gibati in porabite več energije, kot zaužijete kalorij, pa bodo šli kilogrami navzdol. Z vadbo okrepite celotno telo, da boste pridobili večjo mišično maso. Mišice so namreč odločilne za hujšanje – več kot imate mišičja, več energije porabite! Mišice so namreč za razliko od maščob energetsko potratne, in če jih boste imeli veliko, boste brez težav tudi pojedli preveč in popili kak vrček piva, pa se vam ne bo prav nič poznalo.
Ker za izgubo trebuha ni potrebno delati težkih vaj za trebušne mišice, ki jih marsikdo "s sodčkom" ne zmore, torej ni izgovora, da hujšanje v trebuh ne bi bilo mogoče. Nenazadnje ni nujno, da moški za hujšanje teče dolge kilometre ali dviguje uteži. Tudi ura hitre hoje ali vzpon na bližnji hrib sta odlična.

Preberite si še članek z naslovom "Mineral lepote MSM za lep mladosten videz".

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Napredna tehnologija varjenja

Pohištvo prikrojeno naši dnevni sobi

Reden pregled vida za optimalno zdravje oči